Kniezebietertjes

wie-het-kleine-niet-eert1
Een Kniezebieter, een prachtig woord wat in het Noorden van het land vaak gebruikt wordt voor iemand die zuinig of zelfs gierig genoemd word.

Nou zien wij onszelf niet als gierig maar zuinig proberen we wel zo veel mogelijk te zijn. Niet omdat het moet, maar wel omdat het kan! En wie wil er nou geen geld overhouden in de maand? Verspilling en overvloed is bijna niet meer weg te denken in het dagelijks leven..Zuinig???…nee hoor, daar doet bijna niemand meer aan. Je zou er bijna voor moeten schamen als je het wel doet. Nou, wij doen dit dus wel en we zijn er trots op!
Tegenwoordig heeft het een andere naam gekregen is is het alom geaccepteerd en zelfs ultra hip als je zegt dat je aan het “Consuminderen” bent. Gespreksstof in overvloed kan ik je garanderen….”Echt waar? Hoe doe je dat dan?”

Sinds een paar jaar zijn we gewoon begonnen met wat kleine dingetjes om te kijken of wij ook wat minder afhankelijk van geld zouden kunnen zijn. Inmiddels is het bijna een sport geworden om met zo weinig mogelijk geld zo veel mogelijk te kunnen doen.
Of het nou gaat om boodschappen, uitjes of vaste lasten…Als je alles bij elkaar optelt kun je zo rustig in een jaar tijd honderden, en als je het een beetje onder de knie hebt, zelfs wel duizenden euro’s besparen!

Omdat mensen altijd versteld staan, en sommige ons ook wel voor gek verklaren, dat wij op deze manier proberen te leven en wij dit niet meer dan normaal zijn gaan vinden wil ik dit eigenlijk graag delen met jullie. Misschien helpt het in het begin maar met kleine beetjes, maar zoals het gezegde luid: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”.
En als je eenmaal bent begonnen is het eigenlijk een soort sport om met zo weinig mogelijk zo veel mogelijk te kunnen krijgen en dus ook zo veel mogelijk te besparen!

 

 

Advertenties