Oogarts met alarmbellen…

Vanmorgen moesten we weer naar de oogarts. Omdat ik al een tijdje (sinds begin 2015) last heb van licht verhoogde oogdruk en ik vlekken en soms een waas voor mijn ogen zie staat deze controle een keer per half jaar gepland.
De laatste keer was in januari en vlak na mijn operatie. Gezichtsveldonderzoek, macula scan en fundus foto’s maken. Oogdruk, lettertjes lezen..alles zag er netjes uit en dus hoefde ik over een halfjaar weer terug te komen. Vandaag dus, maar het ging even iets anders, om 9.30 moest ik bij het gezichtsveldonderzoek zijn, naar mijn idee ging het wel goed. Na 3 jaar optiekopleiding te hebben gedaan weet ik wel een beetje waar het over gaat, dus op naar de volgende afdeling, wachten op de oogarts voor mijn afspraak om 10:15. Dit loopt meestal iets uit dus daar hadden we al rekening mee gehouden. Om 10.45 wordt ik opgeroepen voor de scan van het oog en de foto’s. Prima, zie rechts iets minder dan links maar nog ruim voldoende. Krijg druppels zodat de oogarts zo goed in het oog kan kijken en maar weer naar de wachtruimte. De druppels moeten ongeveer een half uur inwerken en in de tussentijd  nemen we maar weer plaats tussen de pensionada’s. Jonge mensen komen hier (gelukkig voor hen) niet veel.
De een na de ander wordt opgeroepen en zo langzamerhand wordt de wachtruimte steeds leger..Om 12 uur ben ik aan de beurt, ik wordt opgeroepen door de oogarts in opleiding. Een kundige jonge dame die me meteen maar zegt waar het op staat. Op de uitdraai van het gezichtsveldonderzoek zien ze dat de hele rechterbovenkant van mijn oog geen lichtjes heeft waargenomen. Zoals ze kan zien duidt dit heel specifiek op een neurologisch probleem en gezien mijn historie lijkt dit niet goed.
Ai…de alarmbellen gaan alweer af!! Betekent dat weer groei? Ik moet volgende maand weer voor de MRI en dit geef ik haar aan. Ze twijfelt of het zo lang kan wachten. Bij iemand die geen voorgeschiedenis heeft met “iets in het hoofd” zou ze een directe verwijzing geven voor een scan op korte termijn maar ze zal eerst met de oogarts gaan overleggen wat ze nu moeten doen.
In de tussentijd neemt ze de verdere testjes bij me af en we wachten samen maar op de oogarts. Ook zij kijkt nog uitgebreid en heel nauwkeurig. Gelukkig ziet de rest van mijn oog, de oogzenuwen, het netvlies en de oogdruk en verder netjes uit. Ja, als ze iets willen zien dan zien ze wel iets maar dit is minimaal en was er bij iemand anders geen uitgebreide uitleg over gegeven. Omdat ze weten dat ik weet waar ze het over hebben en wat dit allemaal betekent zegt ze dat ze mijn gegevens vandaag nog door zal geven aan de neurochirurg en dat hij er verder naar kan kijken of een vervroegde scan nodig is. Dat het een neurologisch geval is is in ieder geval wel duidelijk. Ze wil me sowieso over 3 maanden weer terug zien want dit moet goed in de gaten gehouden worden.
Met een rotgevoel vertrekken we eindelijk weer richting huis (het is inmiddels bijna 13:00 uur), met meteen ook weer een hoop onzekerheid..”Als het maar niet…” enz…
We zullen maar weer afwachten en hopen op het beste!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s