Telefoon..

Het verlossende telefoontje! Het is kwart voor acht en de begeleider van Wessel belt.
Vol zenuwen neem ik de telefoon op…ben zo benieuwd hoe het is gegaan!
Ze verteld me wat voor geweldig mannetje we hebben, zo vrolijk, lief, zorgzaam en dat alles goed is gegaan. Nadat wij weg waren heeft hij even lekker gespeeld tot etenstijd. Het eten ging heel goed, heeft lekker gegeten. Aardappels, spinazie en vissticks stonden op het menu. Heerlijk.
Tijdens het eten was het erg gezellig, Wessel was volop aan het praten met vriendje K. die ook in de kamer naast hem slaapt. Wat sparren over en weer en op een gegeven moment werd K. wat drukker…”Ach”zegt Wessel..”dat geeft niks hoor, hij is gewoon een beetje koekoek”…haha..echt typisch iets voor Wessel. Die grapjas!
Na het eten nog eventjes gespeeld en was hij toch ook een beetje moe geworden en gaf dit ook aan: “Ik ben wel een beetje moe geworden hoor”. Nou, kom.. lekker douchen, pyjama aan,  verhaaltje lezen en welterusten gewenst. Nog even een paar keer onrustig “mevrouw, mevrouw..ik kan niet slapen”. Dus toch nog maar even naar hem toe gegaan en gerustgesteld. Na een kwartiertje lag hij heerlijk te slapen! Fijn hoor,ik ook weer even gerustgesteld en nu kan ik ook proberen lekker te gaan slapen straks. Ze bellen morgen in de loop van de ochtend weer om te vertellen hoe de nacht is gegaan.
Ik heb een beroerde nacht, meestal wordt ik wakker rondom dezelfde tijden dat Wessel ook wakker word s’nachts. Thuis is dit meestal rond 1 uur en 3 uur. Inderdaad, om kwart voor 1 en om half vier werd ik wakker..en kon moeilijk weer in slaap vallen.
Uiteindelijk was het half 8 dat we weer wakker werden..Meteen komt de vraag naar boven of het met Wessel ook allemaal goed is, maar ook hebben we even geen zorg om hem uit zijn bed te halen, hoe zijn stemming is en hebben we voor het eerst gewoon echt een beetje uitgeslapen!

We gaan samen even naar de markt, een beetje quality time hebben we lang niet gehad, halen alvast een stuk kaas voor volgende week omdat we er nu toch zijn en gaan op ons gemak weer naar huis.
Onderweg belt de leiding: Het is heel goed gegaan. Hij is inderdaad rond half 1 en half 3 wakker geworden.De eerste keer heel zachtjes wat in zichzelf gekletst en rustig weer in slaap gevallen. De tweede keer langer wakker en was het alarm gegaan omdat hij al zijn knuffels, zijn deken en zijn pyjama uit zijn bed heeft gegooid.
De nachtdienst is even bij hem geweest en hij gaf aan dat hij ook nodig moest plassen, dus even naar de wc, pyjama weer aan en lekker gaan slapen.
S’morgens werd hij rond half 7 weer wakker en rond 7 uur was hij weer in slaap gevallen. Ineens hoorden ze via de babyfoon wat gerommel op zijn kamer..Hoe kan dat nou?? Hij kan zijn bed toch niet uit? Dus maar even gaan kijken. Was zijn buurjongen K. maar even naar zijn kamer gegaan en wilde Wessel maar even uit zijn bed halen want hij vond het zo zielig dat hij achter de tralies lag!! Wat lief! Wessel was er wel een beetje van geschrokken zei hij dus morgenochtend maar niet weer.
Lekker aangekleed, ontbijtje en daarna weer op ontdekkingstocht. Vanavond na bedtijd bellen ze weer hoe de dag is verlopen.
De dag is goed gegaan, wat een heerlijk mannetje! Iedereen is weg van hem, en wat fijn dat hij zich zo goed voelt op zijn plekje. Ook vanavond weer lekker rustig naar bed gegaan, hij was weer erg moe. Al die nieuwe indrukken moeten natuurlijk wel verwerkt worden. Morgen gaan we hem weer ophalen…We missen hem ook verschrikkelijk hoor, en zijn blij als hij straks weer thuis is! Benieuwd hoe hij straks weer thuis komt, wij zijn een beetje uitgerust maar hij zal wel bekaf zijn.. op naar volgende week!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s