Mag ik al logeren?

In de laatste week van de zomervakantie zijn we samen met Wessel. gaan kijken bij zijn nieuwe logeerhuis. Het heeft de prachtige naam de Libelle, alsof het zo moest zijn. (Ik ben gek op Libelle’s namelijk)
Natuurlijk hebben we hem al voorbereid op het feit dat hij ergens anders gaat logeren, en voor degenen die ons mannetje persoonlijk kent weten dat hij het dan ook nergens anders meer over heeft. Dus sinds die dag in de zomervakantie kan hij niet wachten om bij de Libelle te gaan logeren. Het is natuurlijk ook net een paradijs voor hem daar, er zijn in “zijn huis” vijf andere kindjes die daar ook wonen. Lieve, aanhankelijke kindjes die allemaal een meervoudige beperking hebben en daarnaast ook slechtziend en/of blind zijn.
Toen we de eerste dag aankwamen om alvast wat spulletjes naar zijn eigen kamer te brengen, was hij al onder de indruk van de muziek bal die hij rond kan draaien en waar muziek uit komt, de skelter, de ingebouwde trampoline en alle kindjes.
Het leek zelfs alsof hij zich meteen thuis voelde. Een goed teken dus.
Nadat we daar even gezellig een kopjes koffie hebben gedronken en Wessel een beetje op ontdekkingstocht was gegaan en het hele huis alvast even had verkent zijn we met z’n drietjes nog even bij de bekende Zweedse gigant gaan shoppen voor wat leuke dingetjes in zijn kamertje.
Hij had wat extra beddengoed nodig, een paar krukjes voor bij het tafeltje zou ook wel handig zijn en iets moois voor aan de muur. Het is namelijk nog een beetje kaal. Gelukkig mogen we het zelf naar smaak wat inrichten. Dus Wessel zijn Dino’s moesten al mee, wat boekjes, een paar auto’s en thuis heeft hij elke dag al wat in zijn speelgoedkist gestopt wat natuurlijk ook niet vergeten moest worden als hij ging logeren.

De hele week voorafgaand aan het logeren heeft hij gevraagd wanneer hij nou mocht logeren. Wessel heeft moeilijk het besef van tijd dus elke keer weer uitleggen dat als het vrijdagmiddag was en hij uit school kwam dat we hem dan naar Visio zouden brengen en hij dan ook ging logeren. Het valt ook niet mee natuurlijk voor hem..zo spannend allemaal! Maar wat fijn dat hij er zo veel zin in heeft!
Voor ons zal het moeilijker zijn dan voor hem waarschijnlijk. En inderdaad, vrijdagmiddag na schooltijd komt meneer uit de taxi en rent naar achteren en roept heel hard: “Ik ga logeren bij Visio!!”..zo…die heeft er zin in!
Dus de laatste spulletjes mee in de auto, zijn kist met Brio speelgoed moest mee, we hebben in de lijst een fotocollage gemaakt van iedereen die Wessel kent, zijn familie en vriendjes, zodat hij iedereen dicht bij zijn hartje heeft. (Als hij zegt dat hij iemand mist zeg ik altijd tegen hem dat hij dan even zijn ogen dicht moet doen en aan diegene moet denken, dan voelt hij zich blij worden in zijn hartje en dan is het weer goed).
Nog een paar knuffels, wat extra kleding wat meteen daar kan blijven, zijn buggy en medicatie en zijn mp4 speler met favoriete muziek natuurlijk.

De hele rit in de auto zat hij te glunderen..wat heeft hij er zin in! Bij mij is het een stuk moeilijker, alle doemscenario’s van een mannetje wat aan mijn been hangt en niet wil dat zijn mama en papa weggaan zijn voorbijgekomen. Ik moet af en toe mijn tranen een beetje wegslikken en probeer maar zo positief mogelijk te blijven zodat zoneman mijn verdriet niet oppakt. Maar nee hoor, alle doemscenario’s kunnen de kast in! Eenmaal aangekomen halen we alle spullen uit de auto en bepakt en bezakt wandelen we richting de Libelle,
Wessel met kussen onder zijn arm en kan niet wachten, hij rent bijna naar de woning!
Hij wordt al welkom geheten door de begeleiding en wandelt vrolijk verder alsof hij thuis is. Er kan nog net een handje af voor de dames..hij stelt zich netjes voor en gaat vervolgens linea recta naar de hometrainer die in de hoek staat. Deze was vorige keer ook al favoriet dus dat heeft hij goed onthouden.
We moeten hem een aantal keren vragen of hij meegaat naar boven om zijn spulletjes weg te brengen. Nou, met moeite gaat hij mee, hij gaat zelf met de trap en wij nemen alle spullen mee in de lift. Boven gekomen heeft hij zijn kamertje al gevonden maar is al weer in zijn eigen wereldje van ontdekken, hij wil alles zien, voelen en het liefst ook even naar de andere kamertjes. Even goed focussen Wessel, eerst dit allemaal opruimen en daarna gaan we naar beneden. Nou goed dan…zijn bedje opgemaakt, gel, tandenborstel, tandpasta en bekertje op zijn wastafeltje in de hoek. een plekje zoeken voor zijn keyboard en de rest van het speelgoed kan onder de tafel in de speelgoedboxen.
We zien dat de technische dienst zijn ramen inmiddels helemaal met plastic hebben bekleed zodat het zo donker mogelijk is voor Wessel. Zijn bed hebben ze toch nog iets aangepast door er plexiglas platen voor te maken zodat hij ook de slotjes s’nachts niet meer open kan maken dus ook dat stelt weer gerust. Gaan we nu maar naar beneden.

Wessel gaat als een speer de trap af en is meteen verdwenen naar de snoezelruimte.
We bespreken beneden nog een paar dingetjes over zijn ritueeltjes, wat de leiding wel en niet moet doen en ze geven aan dat ze al heel veel informatie hebben gehaald uit mijn “handleiding voor Wessel”. Geweldig dat iedereen zich zo goed heeft ingelezen! Met een gerust hart kunnen we gaan, ze bellen vanavond even als hij ligt te slapen en we checken nog even de telefoonnummers voor de zekerheid.
Nou, tijd voor afscheid…mijn hart klopt als een razende, hoe gaat hij reageren?
We moeten hem zoeken..hij heeft in de buurwoning een rolstoel gevonden en is druk bezig om die te ontdekken. Reuze interessant natuurlijk zo een ding met knopjes en wielen.
De begeleider zegt dat papa en mama naar huis gaan en of hij nog even gedag wil zeggen…ja hoor..hij komt eraan rennen en met moeite krijgen we nog een kus en knuffel. Hij heeft het veel te druk! We wensen hem heel veel plezier en zeggen dat we zondagmiddag weer komen om hem op te halen..”Ja hoor…tot zondag!”
Dat was het dus..waar ik zo tegen op zag is helemaal niet aan de orde! Met een gerust gevoel stappen we in de auto…nu maar wachten tot hij op bed ligt.
Wat duurt wachten dan lang zeg……..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s